Kuchnie i trzony gastronomiczne to absolutnie podstawowe wyposażenie Twojego lokalu gastronomicznego!

Kuchnie i trzony gastronomiczne – obróbka termiczna przy użyciu tych sprzętów jest bardzo prosta!

Aby wykonać większość procesów termicznych w Twoim lokalu, musisz wyposażyć się w kuchnie i trzony gastronomiczne. Na świecie są znane trzy rodzaje wymiany ciepła: konwekcja (poprzez ciecze i gazy), promieniowanie (w gazach i próżni) oraz przewodzenie (poprzez ciała stałe, gazy lub ciecze). Przy wyborze odpowiedniego urządzenia grzewczego należy również dopasować do niego garnki i patelnie. Za najbardziej popularne kuchnie i trzony gastronomiczne są uważane te ze wbudowanym piekarnikiem, z półką lub kuchnie nastolne. Do procesów termicznych podczas pracy w profesjonalnej kuchni należą m.in.: topienie, blanszowanie, pieczenie oraz smażenie.

Jaki jest podział profesjonalnych kuchni gastronomicznych ze względu na budowę?

Profesjonalne kuchnie i trzony gastronomiczne prawie zawsze są wykonywane z wysokiej jakości stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Można podzielić je na: trzony i kuchnie do ciągów grzewczych, bloków termicznych oraz wysp restauracyjnych, kuchnie na podstawie z półką lub bez półki, kuchnie nastolne dla gastronomii, profesjonalne kuchnie wolnostojące, kuchnie z piekarnikiem gazowym lub elektrycznym, kuchnie ze wbudowanym elementem grzewczym o innej funkcji np.: płytą grillową oraz kuchnie osadzone na szafce z zamykanymi drzwiami lub bez drzwi.

Kuchnie gastronomiczne w ofercie Chefstore.pl – kupisz je za pośrednictwem sklepu Gastromania!

Wytrzymałe i wysokiej jakości kuchnie i trzony gastronomiczne to podstawa w każdym lokalu gastronomicznym, dlatego warto zaufać osobom, które się na tym znają. Skorzystaj z usług Chefstore.pl, a z pewnością się nie zawiedziesz. W sprzedaży mają kuchnie i trzony gastronomiczne najlepszych światowych producentów: Redfox, Bertos, MBM, Lotus, RM Gastro, Kromet, Lozamet, Fagor oraz Egaz. Sprawdź ich ofertę już dziś!